Πως να εμφανίζονται ψηλά οι αναρτήσεις στο facebook

 

Αλλαγές στο facebook
Οι αλλαγές στο Facebook μπορούν να κάνουν τη σελίδα μου να φαίνεται ψηλά;

 

Το Facebook έχει κάνει πολλές αλλαγές το τελευταίο διάστημα στον αλγόριθμο του. Η κυριότερη από αυτές είναι η μείωση της εμφάνισης των σελίδων σε σχέση με αναρτήσεις φίλων. Μετά από την τελευταία όμως ανακοίνωση του, ο κολοσσός των social media άλλαξε ξανά το παιχνίδι. Αυτή όμως η αλλαγή μπορεί να κάνει τις αναρτήσεις μίας επαγγελματικής σελίδας να εμφανίζονται ψηλά;

Εσύ θα πατούσες like;

Η λογική της κατάταξης του Facebook (και κατ’ επέκταση του Instagram, αφού αργά ή γρήγορα ότι ισχύει στον έναν γίνεται και στον άλλον) παραμένει η ίδια. Να μένει ο χρήστης όσο περισσότερη ώρα γίνεται συνδεδεμένος. Για να γίνει αυτό πρέπει να βλέπει αναρτήσεις που τον ενδιαφέρουν και να ανταποκρίνεται. Στην ιστορία όλων των αλλαγών του αλγορίθμου του Facebook, αυτός ήταν και είναι πάντα ο κύριος στόχος.

Γνωρίζοντας αυτό και μετά και την τελευταία αλλαγή στον τρόπο ταξινόμησης των τελευταίων νέων, ένας “μπούσουλας” 5 σωστών ενεργειών είναι αποδοτικός για την επιτυχία της σελίδας κάθε επιχείρησης.

  • Περιεχόμενο (φωτογραφίες, video, κλπ) τα οποία ενδιαφέρουν το κοινό της σελίδας.
  • Σωστή ώρα αναρτήσεων (όχι όποτε μπορούμε εμείς αλλά όποτε είναι online το κοινό μας).
  • Συμβουλές και χρήσιμες πληροφορίες για το αντικείμενο μας και τους πελάτες μας.
  • Επίκαιρα και έξυπνα θέματα που απασχολούν το κοινό μας με βάση την καθημερινή επαφή μας μαζί τους.
  • Tags με ανθρώπους ή πελάτες που δε θα είχαν πρόβλημα την επίκληση του ονόματος του με επισήμανση.

Στη συνέχεια, μία πολύ καλή ερώτηση όταν βλέπουμε τι ανεβάζαμε είναι να απαντάμε στην απλή ερώτηση… “Εσύ θα πατούσες like;”. Αν η απάντηση μας δεν είναι κατευθείαν ΝΑΙ, τότε κάτι έχουμε κάνει λάθος και η συνταγή δε θα βγει.

Facebook Test, Test, Test

Όλα τα παραπάνω είναι σχέδια επι χάρτου. Η πραγματικότητα μας δείχνει το δρόμο, το σωστό και το λάθος γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Όμως η ανθρώπινη επικοινωνία βασίζεται στους ίδιους κανόνες, έστω και αν αυτοί υπολογίζονται μέσα από το φίλτρο κατάταξης του Facebook.

Καταταξη των αναρτήσεων στο facebook

Συνέχεια να δοκιμάζετε ώρες, περιεχόμενο, ιδέες. Φυσικά η περαιτέρω προώθηση της σελίδας μας στο Facebook ή του λογαριασμού μας στο Instagram αλλά και γενικά της επιχείρησης μας στο Internet είναι κάτι που θέλει ακόμη πιο οργανωμένο πλάνο και υλοποίηση. Κάθε μέρα που περνάει το κοινό κάθε επιχείρησης βρίσκεται στο internet όλο και περισσότερο και τα εργαλεία για να μας δει έχουν εξελιχθεί πιο πολύ από ποτέ.

Κλείστε σήμερα ένα ραντεβού για τη δική σας επιχείρηση και δείτε τι μπορείτε να πετύχετε με το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός κατάλληλου πλάνου διαφήμισης online.

Υπηρεσίες

One-to-One TikTok Training Course

Κάνε το Νο1 Trend των Social Media να δουλεύει για σένα!